5 Aralık 2012 Çarşamba

Kabuk Adam-Aslı Erdoğan

Sevgili Diloşun blogunda görmüştüm bu kitabı.Açıkcası daha önce ne kitabı duydum ne de yazarı hakkında bir fikrim vardı. Önce alınacaklar listeme ekledim.Sonrada elimdeki kitapları tüketmeyi bir kenara bırakıp D&R dan kaptım kitabı.
Ne beklediğimi bilmiyorum ama daha iyi birşey beklediğim kesindi.Kötü mü hayır.Aslında güzel de ama sanırım beklentim büyüktü benim.Kitabı bitirdiğimde vay be diyeceğimi falan bekliyordum ama öyle olmadım.
Böyle epey olumsuz konuştum gibi oldu ama kitap akıcı bir şekilde okunuyor sıkmıyor.
Ben 4-5 saat gibi kısa bir sürede bitirdim mesela..


Konusu:Ünlü bir fizik laboratuvarına kabul edilmiş bir Türk-kadın fizikçinin Karayiplerde yaz kursuna katılması ve oranın yerlilerinden Kabuk Adamla tanışmasını ve paylaştıklarını/paylaşamadıklarını/bazen konuşmadan anlaşabilmelerini anlatıyor kitap.Aralarındaki farklı,tılsımlı elektriği okurken bile hissediyorsunuz.Ama ben en çok okyanusu betimlemesini sevdim.Gözümün önünde her bir kare canlandı okurken havada kalmadı ne Maya,ne Tony ne de diğerleri...

kitabın en beğendiğim kısmı ilk paragrafı:
"bazen insana hiçbir şey hatırlamak kadar acı veremez,özellikle de mutluluğu hatırlamak kadar.Unutamamak. Belleğin kaçınılmaz intikamı.
Herhangi bir iz taşınıyorsa eğer,bu bir zamanlar bir yara açıldığındandır."

"bir kitabın kapağına bakarak içindekileri anlayamazsın

bir insanı da sadece yüzüne bakarak anlayamadığın gibi"

"Bugün artık biliyorum; hayatın bize verip verebileceği tek ödül, tek armağan, sevgi dolu bir insandır ve biz böyle bir insanı, ilk fırsatta katlederiz. Sonra da ömür boyu, bu asla bağışlanmayan günahın lanetini sırtımızda taşırız." 

4 yorum:

  1. ben de kitapla ilgili olumlu yorumlar aldım hep.

    YanıtlaSil
  2. bu kitabı ben de okuyup yorumlamıştım :)

    http://www.kontesce.blogspot.com/2012/05/kabuk-adam-asl-erdogan.html

    YanıtlaSil
  3. Son söz benim de en çok etkilendiğim söz ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...