3 Aralık 2012 Pazartesi

Hayatın Ta Kendisi Lokantası-Maeve Binchy




İtalyanca Aşk Başkadır kitabını okumayı çok istediğim ama bir türlü fırsatını bulamadığım ve geçen aylarda kaybettiğimiz bir yazar Maeve Binchy.

İlk olarak Hayatın Ta Kendisi Lokantasıyla başlangıç yapmış oldum yazara Bir kitaplaşalım mı ekinliğinde hediye gelmiş olduğu için. Gayet akıcı keyifle okunan bir roman.

Dublin'de Quentis adlı bir restaurantta geçiyor roman.Bu lokanta kahramanların ortak yönü. Bir şekilde hikayeler lokantayla kesişmekte..
Lokanta sahipleri Brenda ve Patrick ile lokantanın belgeselini yapmak isteyen Ellanın hayatı ağırlıkta..Başkahraman Ellanın özel hayatı ise kitabın ana konusu denilebilir.

Kitap sevimli diyeceğim türdendi. Yeniden Maeve Binchy okur muyum;Evet.Ama peşpeşe değil,kafa dağıtmak istediğim zamanlarda kesinlikle aklımda olacak.
Birde duyduğuma göre Maeve Binchy her kitabında başka bir kitabındaki karakterlerine az da olsa değiniyormuş.Sanırım buda kitapseverler için bir arkadaşa rastlamak gibi olacağından güzel olabilir.

4 yorum:

  1. merhba, suan corba bıle karıstırırken elimden bırakamadıgı ıtalyanca ask baskadır kıtabını okurken ogrendım yazarın gecen ay vefat ettıgını ve cok uzuldum. Oyle ıcıne alan bır roman kı adeta okumaya baslaıgımdan berı kahramanlarla yasıyorum. Bu arada Quentin İtalyanca ask baskadır da gecıyor bu kıtabıda hemen edınmelıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. italyanca aşk başkadırı en kısa zamanda edinmeliyim bende.. bir kitaptaki karakteri başak bir yerde görmekte ayrıca hoş bencE:)

      Sil
  2. Kitap genel olarak ne üzerine? Yazarın sadece gümüş yıldönümü'nü okudum. Üzerine Aşk/macera yazıyordu ama ikisi de değildi. Özetle sevmedim. Bu kadar çok okunan yazara haksızlık yapmak istemem o yüzden başka kitabını okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öyle çok birşeyler katar,edebi değeri var mıdır bakış açısıyla bakılınca çok yukarılarda değil ama keyif almak için okunacak cinsten bir kitaptı benim için.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...