28 Kasım 2016 Pazartesi

Lanetli Mezar#Setna Yükseliyor:1 - Christian Jacq



Mısır oldum olası ilgimi çekmiş ve şu anda ilk sıralarda olmasa da çocukluğumdan beri gidip görmek istediğim bir ülke olmuştur. Bunda yıllar önce okuduğum Ramses serisinin etkisi büyük. Tabi birde gizemi hala çözülemeyen piramitlerin. Ramses serisinin ayrıntılarını hiç hatırlamıyorum ama çok sevdiğimi ve Mısır'a merak duyduğumu hatırlıyorum. Yıllar sonra Setna Yükseliyor kitabını görünce dedim ne kadar da benziyor Ramses serisinin kapağına. Birde Mısır'da geçtiğini görünce fazla tesadüf geldi bana. Yazarın diğer kitaplarına baktığımda ne göreyim kendisi benim Ramses serisinin yazarıymış. Hatta kendisinin bu tarzda çokça romanı mevcut. Yıllar sonraki bu hoş karşılaşma beni Mutlu etti. Eski dosta kavuşmuş gibi:)

*Antik Mısır'da büyülü bir vazo ve bu vazoyu ele geçiren kara bir büyücü var. Kitabın sonlarına kadar kim olduğunu öğrenemiyoruz ama ortaya çıkınca hayli şaşırtıyor büyücünün kimliği. 

Ayrıca Firavun Ramses'in birbirinden tamamıyla zıt oğulları Ramesu ve Setna'da kitabın ana kahramanları . İkisi de güzeller güzeli Seket'e aşık. Fakat Seket hangisini seçecek? Ordu'nun başındaki general Ramesu'nun evlenme teklifi mi?Yoksa kendini ilme,öğrenmeye adamış katip Setna'nın güzel kalbi mi?

Kitap Lanetli mezarı kimin açtığını öğrenince bitiyor ve süpriz! 

devamı gelecek...
yazısı. 

Yani bu bir seri imiş:)İkinci kitabı hayli meraktayım. Bakalım neler olacak..

Kitabı çok severek okudum. Vakit çok geçmeden ikincisi de çıkar diye umuyorum. 

1 yorum:

  1. Mısır benim de en merak ettiğim yerlerden biri ve piramitleri görmeden ölmek istemem :)
    Kitabı ise ilk defa su anda görüyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...