3 Ekim 2016 Pazartesi

Aşk ve Savaşın Şarkısı-Dinah Jefferies





Eylül ayında gerçekleşen "Yaşama Açılan Penceredir Kitap" etkinliği sponsorlarından Nemesis Kitapevi'nin bu yıl çıkan kitabı Aşk ve Savaşın Şarkısı
Etkinlik kitaplarından ilk seçimim bu kitap yönünde oldu.

Kitabı elime aldığımda ilk dikkatimi çeken  kaliteli kapak tasarımı ve baskısıydı. Okurken bu detaylar önemli oluyor. 

Kitapta Kahramanımız Gwen,evliliği sonucu İngiltere'den çaylarıyla meşhur olan Seylan'a taşınmakta. Eşi Laurence de çay plantasyonu sahibi. 

Hayatını Seylanda kuran Gwen hamile kalıyor. Doğumdan sonra ise hayatının en zor dönemi başlıyor. Çünkü anne olmak gibi süper ötesi bir olaya gölge düşüyor. Hayatının en sancılı kararını almak zorunda kalıyor ve yıllarca bunun yükünü taşımak... Tüm bunların yanında birde çok fena görümce Verity'de yanlarında olduğundan hayat daha da zorlaşıyor. 

Kurgu güzeldi evet ama bazı olayların gidişatını tahmin etmek zor olmadı. Buna rağmen merak duygusu kitabın sonuna kadar devam ediyor. Ve tatmin edici, bana göre hiçbir şeyin havada kalmadığı doyurucu bir sonla sonlanıyor. 

Birde diğer katılımcı arkadaşların kitapları nasıl bilemiyorum ama kitabın son 40 sayfası karmakarışık basılmış. Her sayfa sonunda bir sonraki sayfayı 40 sayfa içerisinde arayıp bulmam gerekti. Bu da en heyecanlı yerlerde okumamı sürekli yavaşlattı. Umarım toplu bir basım hatası sorunu değildir. Çünkü çok göz yorucuydu. 

Not:(spoi)
Sonunda bakıcıya hayli kızdım. Keşke farklı davransaydı dedim. Yıllarca nasıl da sustun be kadın. 

8 yorum:

  1. Son 40 sayfasının öyle olması büyük talihsizlik olmuş :(

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Ben de başladım ama henüz bitirmiş sayılmam. Şu an kitabın yarısındayım. Eve gidince son sayfalara bir bakayım bir sıkıntı var mı acaba? yayın evine iletmek lazım diğer basımlarda da sorun yoktur umarım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yoktur. Onun haricinde genel olarak güzeldi. Sevgiler.

      Sil
  3. Ben henüz başlamadım bu kitaba ama son kısımlar dediğin gibiyse ben asla okuyamam :/
    Üzüldüm şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sadece bendeki kitap öyledir. Keyifli okumalar canım ;)

      Sil
  4. Bende okuyup bitirdim kitabı, son sayfalarda hatta kitabın genelinde herhangi bir baskı hatasıyla karşılaşmadım. Size öyle denk gelmiş sanırım. Tahmin edilmesi kolay gibi gösterilmiş ama sonrasında yine sürprizlerle doluydu, benim beklentimi aşan bir roman oldu. Ayrıca asıl hikayenin arka planında tarihteki önemli toplumsal olaylara ve krizlere de çok güzel yer ayrılmış. Doyurucu bir kitaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunu görünce bende yorumunu bekliyordum. Sendeki basımın öyle olmamasına sevindim. Tarihteki olaylara değinilmesi kısmına kesinlikle katılıyorum. Gerçekten inceden inceye iyi işlenmişti.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...