24 Aralık 2013 Salı

Kedi Beşiği-Kurt Vonnegut

📚

Bu yıl kitap fuarından 5tlye aldığım kitaplardan biri Kedi Beşiği.
Kış okuma şenliğinde "Adında bir hayvan adı olan kitap" kategorisini görünce direk aklıma geldi ve de okudum.Değişik bir kitaptı.

Hiroşimaya atom bombası atıldığı gün insanların neler yaptığını konu alan bir kitap yazmak isteyen Sam, atom bombasının bulunmasında çalışan Dr.Felix Hoennikerin de hayatını araştırmaya başlar.Fakat Dr. öldüğü için çocukları ile tanışır. Çocuklarından biri San Lorenzo adasında olduğundan onun peşinden gider ve Bokonon ile tanışır.Yazarın kurguladığı Bokononculuk dininde geçen metinlerden en hoşuma giden/güldüren/düşündüren bu oldu:

"Son bir milyon yılın deneyimleri göz önüne alındığında düşünceli bir insan insanlık için ne umut besleyebilir?
On Dördüncü Kitabı okumak pek uzun sürmez. Yalnızca bir kelime ve bir noktadan ibarettir. Şöyle yazar:
‘Hiç.’”


Ayrıca kitaba ismini veren kedi beşiğide kapakta gördüğünüz küçükken hepimizin ipleri parmağımıza doladığı oyunun adı imiş.Kitabı ouyunca öğrendim:)
Kedi nerede? Beşik nerede?

Çok aşırı beğendim diyemeyeceğim ama değişik bir tarzı vardı.


Kış Okuma Şenliği-Adında bir hayvan adı olan kitap:10 puan


4 yorum:

  1. Ben bu yazarın bir kitabını okumuştum lisede, Mavi Sakal. Çok beğenmiştim, etkilenmiştim ve tüm kitaplarını okumaya karar vermiştim fakat o günden bu güne başka bir kitabını da okuyamadım. :) Okuyanları da kıskançlıkla takip ediyorum. Bari elimdeki kitap bitince Galapagos'a başlayayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende galapagosu okunacaklara ekledim ama ne zamam okurum bilinmez. 2.kez bu yazardan bende okumak istiyorum. Çünkü bir yazarı tek kitapla tanıyamam diye düşünüyorum.
      O zaman önce sen okuyup yorumluyorsun galapagosu ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...