4 Aralık 2013 Çarşamba

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi-Ahmet Ümit



Bir Ahmet Ümit sever olarak yeni kitabı çıksın diye çok beklemiş,Tüyap kitap fuarına kadar da sabredip almamıştım.Benim için beklemek zor oldu,çok merak ettim ama dayandım zorla:)

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'nin öncelikle kapağı hakkında bir iki lafım var. Eğer bu kitaplığımda bir sürü kitabı olan bir yazarın kitabı olmasaydı çok daha iyi olurdu.Çünkü diğer Ahmet Ümit kitaplarımın yanında hiç hoş durmuyor. Rutini bozup farklı bir kapak tasarımı yapmışlar bu da benim gibi kitaplığının karşısına geçip kitaplarını izleyen tipler için göze batan bir durum..Yoksa kapağı cıvıl cıvıl beğendim renkli Tarlabaşı sokağını..

Kitaplığımdaki duruşu!
Kitaba gelirsek,en beğendiğim Ahmet Ümit kitabı olmadı.Bir Patasana ya da Beyoğlu Rapsodisi değildi benim için ama yine de Ahmet Ümit ne yazsa okurum dediğim yazarlardan olduğu için aşırı sıkılmadan okudum.Zaten Ahmet Ümit kitapları merak içerdiği için hızlı okunan türlerden.

Daimi okuyucuların Nevzat başkomiseri,Zeynep-Ali ikilisi bu kitabında da var.

Bol bol Beyoğlu,İstanbul'un karanlık yüzü,gezi parkı olaylarına göndermeler var ve tabi ki bu konuların yanında işlenen,katili merak ettiren cinayet..

Dediğim gibi ne yazsa okurum Ahmet Ümit ama ilk olarak bu kitabı ile başlamamak gerek bence!



9 yorum:

  1. Ben de bunu okuyacaktım, başka bir kitabıyla başlayayım madem :)

    YanıtlaSil
  2. Kapak konusunda aynı fikirdeyim , aldım ama okumadım henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen hemencecik okursun hızlı arkadaşım :)

      Sil
  3. Kapak ilk kez benim de hoşuma gitti ama diğer kitaplar yanında cidden hoş durmuyor... Yayınevleri böyle şeylere pek dikkat etmiyor malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yayınevi değişikliği hariç böyle bir değişiklik olmamıştı. Bu kitapta yine Everest ten çıkmasına rağmen nasıl böyle oldu anlamadım:/

      Sil
  4. Kabarık olan listeme bir kitap daha eklendi o zaman:)Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Ah o kabarık listeler :) keyifle okursun inşallah;)

    YanıtlaSil
  6. henüz okumadım ama Patasana deyince akan sular duru bende , senin de beğenmeden hem de onunla kıyaslaman kitabı ayrı bir mutluluk verdi bana , aynı fikirde olmak başka şey galiba:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...