14 Mart 2013 Perşembe

Kırmızı Pelerinli Kent-Aslı Erdoğan



Kırmızı Pelerinli Kent,Kabuk Adam'dan sonra okuduğum ikinci Aslı Erdoğan kitabı.

Kabuk Adamı beğenmiş ama beklentimin biraz altında bulmuştum...
Bu kitabını ise çok keyifle okuduğum söylenemez.
142 sayfalık bir kitap olmasına rağmen okurken biraz zorlandım. Kitap boyu birşeyler olacak diye bekledim ama son 10 sayfaya kadar pek sevemedim maalesef. Maaelesef diyorum çünkü nedense bu yazarı sevmek istedim ben! Ama Kırmızı Pelerinli Kentten sonra bir süre okuyacağımı sanmıyorum.

Kitabın en sevdiğim kısmı kapağı ve bölümlerin girişindeki seçilmiş sözler oldu.Bu yazarın kitaplarının  kapakları zaten çok hoş...

Birde hakkını yemeyeyim Aslı Erdoğan birşeyi öyle bir anlatıyor ki gözünüzün önünde canlandırabiliyor...Bunu Kabuk Adamı okuduğumda okyanus betimlemesinde de hissetmiştim...Dalgaların sesi ulaşmıştı bana..Bu kitabında da konunun geçtiği yer olan Rio de Janerio ve oranın tüm kötülükleri gözümün önünde canlandı..

Dediğim gibi ya ben çok beklentiliyim ya da yanlış zamanlama bilemiyorum ama şimdilik Aslı Erdoğana ara veriyorum..Belki bir zaman sonra merak ettiğim Bir Delinin Güncesi ya da Mucizevi Mandarini okurum..


8 yorum:

  1. kabuk adam'ı okumuştum. bu kitabı da bir arkadaş tavsiyesi ile edindim, sorasını bekliyor bakalım :)


    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim ben bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  3. Yazarı tanımadan kitabı da bilmeden kargo parasını ödesin diye almıştım. Kitap hakkında hiç bilgim olmadığı için haliyle beklentim de yoktu. Sevdim sevmesine ama diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanacak kadar da değil. Sizin durumunuzda böyle sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen anlattığınız gibi..diğer kitapları için olan heyecanım gitti maalesef:(

      Sil
  4. Ben de bu günlerde Kabuk Adam'a başlamak üzereydim.. biraz olumsuz oldu benim için ama ben yine de tarafsız okuyacağım, çünkü kitaplardan alınan tat herkese göre değişiyor, mesela ben de iki yeşil su samurunu beğenmemiştim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğin gibi herkesin tarzı farklı.Aslı Erdoğanı ve kitaplarını çok beğeniyor çoğu kişi..ben beklentimi fazla yüksek tutmuştum.yalnız kabuk adamı kırmızı pelerinli kentten çok daha fazla beğendim.yorumunu bekliyorum canım;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...