15 Nisan 2012 Pazar

Şah&Sultan-İskender Pala

2012 yeni yazarları keşfetme yılı olarak devam etmekte benim için..
Ayşe Kulin'den sonra şimdide İskender Pala..
Yazarın son kitabı Şah&Sultan; Şah İsmail ve Yavuz Sultan Selim'in iktidar mücadelesini,Osmanlı-Safevi Devleti ilişkilerini,Alevi-Sünni çatışmalarını ve bunların ekseninde Çaldıran Savaşı'nı iki tarafın ağzından anlatmaya çalışıyor. ve tabi ki aşk,tutku,bir kadın,iki adam...


Kitabın başlarında farklı kişilerin anlattıkları ne zaman kesişecek diye bekledim ve kesişme noktasından sonra ise soluksuz bitirdim kitabı...


Yavuz Sultan Selim'in sadece 8 yıl tahtta kalmasına rağmen ülke sınırlarını 2,5 katına çıkarmış olduğunu bu kitapla öğrendim.Ayrıca iki hükümdarın müslüman olmalarına rağmen  hiç bir zaman Hristiyanlarla savaşmayıp sadece birbirleriyle çatışmalarına da sürekli vurgu yapılmış.


Kitap hakkında birçok birçok karşıt görüşte var ama nihayetinde bunun bir roman olduğunu unutmamak gerek diye düşünüyorum.


ve Çaldıran Savaşı ile ilgili bir karikatürle bitiriyorum;




12 yorum:

  1. Okuma listemde olan bir kitap ben yazardan Katre-i Matemi okudum yazar genelde romanlarını tarihle yoğuruyor ve çokda başarılı işler çıkarıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katre-i Matemi bende merak ediyorum.ilerleyen zamanlarda inş:)

      Sil
  2. Ben de severek okumuştum bu kitabı. Madem 2012 yeni yazarları keşfetme yılı sizin için de (benim için de öyle) iki öneride bulunmak isterim: Buğday Kokusu / Deniz İrfan (hem romantik, hem terör içerikli ama oldukça sürükleyici) ve Ambrosia Laneti / Mustafa Resul Yalçınkaya (Bilim kurgu türünde ama daha çok genetikle ilgili).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öneriler için.elimdekiler bitince mutlaka okumak isterim.

      Sil
  3. Şah Sultan unutamadığım kitaplardan. Soluksuz bitiriyor insan. Aşk , savaş, iktidar herşey ne güzel harmanlanmıştır bu kitapta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dediğin gibi,bi yerden sonra elinden düşüremiyorsun kitabı..

      Sil
  4. İskende Pala'nın kitaplarının çok güzel olduğunu duymuştum ama daha deneme şansım olmadı.Bunu deneyeceğim.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ilk bunu okuduğum için tavsiye ederim bu kitabını diğer kitaplarınıda okumak gerek..

      Sil
  5. Ah darısı başıma inşallah, bir de ben bitirebilsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitirirsin,hatta bi an önce bitirip güzel bir post girersin ki bizde okuruz:)
      çok ara verince kitabın tadı kaçar..

      Sil
  6. Benimde almak istediğim İskender Pala kitaplarındandı.Daha da bir merak ettim:)Ama eski,yeni ok kitap birikti elimde birkaç tane aaltayım alacağım hemen:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok beğenmiştim bu kitabı, Katre-i Matem'i ve Od'u da okuyan b,r, olarak İskender Pala tarzını beğendim. Sırada Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk var.

    Karikatür süpermiş :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...