9 Nisan 2012 Pazartesi

The Hunger Games(Açlık Oyunları)


nihayet iyi kötü bitmiş oldu açıköğretim vizeleri..nasıl geçti derseniz inanın hiçbi fikrim yok.çok bilgi olmayınca fikride olmuyo insanın:)

neyse sınavdan çıkınca çıktığı ilk günden beri izlemek istediğimiz ama aksiliklerden gidemediğimiz film olan  The Hunger Games'e(Açlık Oyunları) gittik..


öncelikle filmi çok beğendim ben.kitabını da okumuş birisi olarak filmle kitap arasında uyuşmayan pek bir yer göremedim. ilk etapta yadırgadım filmi çünkü ben daha doğaüstü hayaller kurmuşum sıradan bir ormanda geçince şaşırdım ama çabuk adapte oldum.kitabını okuduğun filmde beklentili oluyorsun okurken kurduğun hayaller olduğu için..gözüm alışınca çok beğenerek izledim.


filmin konusu da kısaca;
Suzanne Collins in bilimkurgu üçlemesinin ilk kitabı olan açlık oyunlarının film uyarlamasıdır. Başkent Capitolün etrafında 12 mıntıka vardır. Her yıl bu mıntıkalardan yaşları 12-18 arasında bir kız ve bir erkek Açlık Oyunlarına gönderilir. Oyunlarda zor şartlar ve önemlisi ölüm vardır.24 kişiden tek birinin sağ kalacağı bu oyunlardan galip gelen mıntıkaya ödüller vardır. bu oyunları konu alıyor.ölüm kalım savaşı var yani..ve duygusal sahneler..sonunu bilsem dahi etkilendim ben filmden...
çokta bahsetmek istemiyorum aslında tadı kaçmasın:)

Üçlemenin 2.kitabı olan Ateşi Yakalamak'ın filmini de bekliyorum sabırsızlıkla..

3 yorum:

  1. Geçmiş olsun öncelikler, inşallah iyi sonuçlar alırsın..
    Filmle kitap hiçbir zaman uyuşmuyor zaten, ne kadar aynı da olsalar bizim hayalimizdekini karşılamıyor :)

    YanıtlaSil
  2. sevgili maviumut,
    gelmiş geçmiş olsun hepimize;)
    açlık oyunları'nı izleyemedim hala ben:( tam tarzım olmasa da pek bir istiyorum oysa!

    YanıtlaSil
  3. biz de çok beğendik filmi, filmin kitaba sadık kalması çok rastladığımız bir olay değil malesef. çok az da olsa farklılıklar yok değildi ama bizi rahatsız etmedi. yorumunuza katılıyoruz; sonunu bilmemize rağmen heyecanla izledik :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...