10 Mart 2012 Cumartesi

Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali


kendi dünyasında yaşayan Raif'in,sessizliğinde gizlediği aşkı için,Kürk Mantolu Madonnası için verdiği mücadele anlatılıyor..
anlatımıyla ruha dokunuyor Sabahattin Ali.. Raif'in duygularını,mücadelesini uzun paragraflarında anlatıyor..
aslında okuyacağım başka kitaplarım olmasına rağmen 2 arkadaşımın ısrarına dayanamayıp hemen gidip aldım kitabı ve 1 günde bitirdim..
ben arkadaşlarım kadar çok etkilenmesem de kitabı çok beğendim..
bir Sabahattin ali kitabı daha okumayı planlıyorum ilerleyen günlerde..
bunlarda kitaptan bir erkeğin ağzından çıkmış olan, çok beğendiğim cümleler:

"Kadın sevebileceği zaman sevmiyor,ancak tatmin edilmeyen arzulara üzülüyor,kırılan benliğini tamir etmek istiyor,kaybedilen fırsatlara yanıyor ve bunlar ona aşk çehresi altında görünüyordu." (syf:125)

"hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık,adeta bütün insanlara dağılmıştır;çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi.1 (syf:152)

"kaybedilen en kıymetli eşyanın,servetin,her türlü dünya saadetinin acısı zamanla unutuluyor. yalnız kaçırılan fırsatlar asla akıldan çıkmıyor ve her hatırlayışta insanın içini sızlatıyor. " (syf:149)

"bir kadının bize herşeyini  verdiğini zannettiğimiz anda onun hakikatte bize hiçbir şey vermiş olmadığını görmek,bize en yakın olduğunu sandığımız sırada bizden,bütün mesafelerin ötesindeymiş kadar uzak bulunduğunu kabule mecbur olmak acı birşey" (syf:122)

5 yorum:

  1. Öyle güzel cümleleri örnek vermişsiniz ki, okumak lazım geldi bu kitabı.

    YanıtlaSil
  2. edinemediğim için kendime çok kızdığım kitaplardan biri...

    YanıtlaSil
  3. kitapyurdundan yeni geldi siparişim...sırada şu anda...okunmayı bekliyor :) ilk kez bi postu okumadan yorum yazıyorum...kitabı okuyup, sonra postunu okuyacağım :))

    YanıtlaSil
  4. Bir solukta okuduğum benzersiz kitaplarımdan biridir bu kitap. Nasıl renkli bir kütüphanen var öyle, birden hiç ortak kitap okumadığımızdan korkmadım değil :) Patasana'dan sonra bir ortak kitap daha bulmanın mutluluğu içindeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha vardır bence.blog yazmaya başlamadan önce okuduklarımızda kesişen mutlaka vardır.hem böylesi daha iyi de olabilir..birbirimize farklı tavsiyelerde bulunuruz:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...