12 Aralık 2015 Cumartesi

Bülbülü Öldürmek-Harper Lee

Bülbülü Öldürmek,uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Nedense birçok kez listeme koydum,okuma şenliklerinde okumak için planladım ama nasip olmadı. Yazarın tek kitabı olma özelliğini taşıyordu ki bu yıl devam kitabı olan "Tesbih Ağacının Gölgesinde" çıkana kadar. 2.kitabın çıktığını duyunca bunca zaman okumamış olmama sevindim bile:) Şu anda da 2.kitabı okumaktayım..


Kitap, küçük bir kasabada geçiyor. Anneleri küçük yaşta ölmüş olan iki kardeş ve avukat olan babalarının hayatını anlatıyor. Kitapta anlatıcı ise evin küçük kızı Scout. 

Olaylar avukat olan baba Atticus'un masum bir zenciyi savunması etrafında daha çok dönüyor. 1960 çıkışlı bir kitap olduğundan ırkçılık maalesef o dönem fazlaca var ve bu da kitabın ana konusu. 

Kitap akıcı,sevimli. Çocukların babaları ile olan diyalogları da güzel ama ben yine de aradığımı bulamadım gibi. Belki uzun süre okumayı beklediğimden beklentilerim artmış olabilir. Çirkindi diyemem ama çok etkilendim de diyemiyorum. Çünkü bu kitabın gerçekten seveni çok,hem de Pulitzer ödüllü. 

"İstediğin kadar saksağanı vur vurabilirsen ama unutma,bülbülü öldürmek günahtır. "

"Yalnızca tek bir insan türü varsa,o Zaman neden hiç geçinemiyorlar? Hepsi birbirine benziyorsa,niçin özel bir çaba harcayarak birbirlerini aşağılıyorlar?"



3 yorum:

  1. Merhaba Mavi Umut. Kitab ısevenlerdenim bende :)
    Konusu her ne kadar sıradan gibi gelsede o kadar olağan ve ev halimizce yazılmış ki okurken çok keyif aldım bu sebepten. Tabi bide babanın yaklaşımları çocuklarına, çok etkilemişti beni.
    Sizin de yazdığınız gibi bazen çok ertelenen bir kitabı okumak beklentiyi karşılamayabiliyor.
    İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamıyla beğenmedim değil. Sadece beklentim yüksekti. Yoksa sıcak bir hikayeydi. Beğenmenize sevindim. Yorum içim teşekkürler ;)

      Sil
  2. Lisedeyken okumuştum. Gülümsemeyle hatırladığım bir kitaptır.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...