19 Ocak 2016 Salı

Başlarım Şimdi Anneliğe-Şermin Çarkacı

Oyuncu Anne'yi tanımayan var mı hala?
Facebook,instagram üzerinden gayet faal kendisi. Üç çocuk annesi,çalışan bir bayan. Mütemadiyen pozitif. Tabi ki hayatında iniş çıkışlar vardır herkes gibi ama okurken bile enerjisi direk geçiyor. Gülümsemeden okuyamıyor insan yazdıklarını. Eğer hala takip etmiyorsanız ya da duymadıysanız kendisini bence bir göz atın sayfalarına. 

Bu arada oğulları Tuna ve Mete ikiz,küçük  birde Name'si var. Üçü de maşallah pek tatlı. Sayfasını takip edenler bilir. Annelerinin ve kendilerinin türettikleri oyunları oynuyor ve bence çokta keyifli büyüyorlar. 



"Başlarım Şimdi Anneliğe!" kitabı bir çırpıda okunuyor. Şermin Hanım'ın kaleminden gebelikle başlayan çocukların doğumu, emzirme, banyo yaptırma gibi konular hakkında kendi yaşadıkları, düşünceleri bazen etrafın fikirlerini okuyoruz. 

Ben daha bir anne adayıyım. Doğumuma nasipse çok az kaldı. Yaşamadan ahkam kesmek istemiyorum ama hep anneliğin içgüdüsel gelişeceğine, ne yapmamız gerektiğini iç sesimizi dinlediğimizde bulacağımıza inanıyorum. Kitaplar,internet siteleri falan bir yere kadar. Her çocuk özel. Her annede özel. Birlikte anne-çocuk herşeyi halledebilir Zamanla.

Bu düşüncelerimin çoğunu Şermin hanımın satırlarında hissettiğim için keyifle okuyorum. Bu kitabı bilimsel veriler içeriyor diye alınırsanız hayal kırıklığı olır bence. Tamamen üç çocukla edinilmiş tecrübelere keyifli bir şekilde göz atmak isterseniz, aralarda da tabi ki minik minik doktor tavsiyeleri bulabileceğiniz bir kitap arıyorsanız bulunmaz fırsat. Tavsiye ederim;)

Ve en sevdiğim sayfa ile arka kapağı da koymadan geçemeyeceğim. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...